مكونات العجينة
2 كوب دقيق
1 م ك سكر
1/2 م ص ملح
1 م ك خميرة فورية
3 م ك لبن بودرة
ماء دافئ للعجن
ملحوظة : ممكن بدل اللبن البودرة والماء الدافئ تستخدمي لبن سائل عادي ويكون نفسه اللي هتدوبي فيه الخميرة والسكر والملح
ثانيا
مكونات الحشو
جبنة بيضاء + فلفل اخضر رومى مقطع صغير + زيتون اسود مخلى
أو
جبنة بيضاء + مقدونس
أو
لحمة مفرومة معصجة برده ميضرش
للتلميع بيضة مخفوقة و مخففة بمعلقة حليب سائل + سمسم و حبة البركة للتزيين
الطريقة
لعمل العجينة نضع الدقيق و السكر و الملح و الخميرة و اللبن البودرة و نقلبهم جيدا
ثم نضيف الماء الدافئ بالتدريج حتى تبدا تتكون العجينة و نغير دراع العجن
و دة شكل العجينة بعدما لمت و اتعجنت كويس
نقسم العجينة نصفين متساويين ثم نبرا بفرد اول جزء من العجينة و نشيلة على جمب ..
ثم نفرد الجزء التانى من العجينة
ثم نضع حشوة الجبنة و الفلفل الاخضر على العجينة
ثم نضع الجزء اللى فردناة الاول من العجينة على الحشو و نقفل الاطراف
ثم نلمع العجينة بالبيض المخفف باللبن ثم نرش سمسم و حبة الركة على العجينة ثم نترك الفطيرة تخمر شوية حوالى نصف ساعة ثم ندخلها فرن حامى حتى تستوى من القاع و يتحمر وشها
و دة شكل الفطيرة بعد الخبز
ودة شكل تطبيق تانى ليها بس من غير السمسم وحبة البركة
والحشوة جبنة + بقدونس
وبعد التقطيع
وبالهنا والشفا ياقمرات
إقرإي مواضيع أخرى عن الطبخ
Put the internet to work for you.
Recommended for you |
0 تعليقات:
إرسال تعليق