فاهيتا الدجاج مع ارز بالكارى
المقادير
صدور فراخ بانيه
حوالى نصف كيلو
2بصلة مقطعة جوانح او جوليان
2طماطم مقطعة جوليان بدون بذر
ملح فلفل اسود
نصف معلقة صغيرة كمون ونصف معلقة صغيرة كسبرة ناشفة
نصف معلقة صغيرة زنجبيل بودر
معلقة صغيرة بهارات
نصف معلقة صغيرة شمر
ربع كوب صويا صوص او خل
عصير ليمونة كبيرة مع بشر القشر
زيت زيتون
فلفل اخضر والوان المتوفر
نصف معلقة كركم وربع معلقة قرفة
لدمج المكونات خليط مكون من
كيس صلصة طماطم ومعلقة نشا ونصف كوب ماء
الطريقة
نقطع الصدور البانية شرائح جوليان
ونضيف عليها التوابل والصويا صوص نصف المقدار والباقى للبصل
نسخن الجريل على النار
ثم نضيف الفراخ ومعها زيت زيتون ونقلب جيدا حتى تنزل مائها وتشربه
الطماطم تقطع وتنظف من البذر
جوليان
نضع البصل الجوليان والفلفل فى طاسة اخرى مع زيت زيتون ونقلب حتى يتشوح
ونضيف البصل والفلفل على الفراخ
ونضيف الطماطم والثوم المفروم
ونقلب جيدا ونضيف خليط من (نصف كوب ماء مذوب فيه كيس صلصة طماطم جاهزة ومعلقة دقيق )ونقلب جيدا ونضيفهم على الفاهيتا ونقلب
ونتركها 3دقائق مع التقليب ونطفى عليها
نحضر الارز بالكارى
ونغرف معه فاهيتا الفراخ ويجمل بوردات من الخيار ويقدم
او يقدم مع عيش الرقاق سندوتشات
ندهن الرقاق بالمايونيزونضيف الفاهيتا
ويقدم بالف هنا
اتفضلم روعة
جربوه هيعجبكم
لا تنسونا من دعواتكم
إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن نصائح لك و لعائلتك
Put the internet to work for you.
0 تعليقات:
إرسال تعليق