تورتة نصف فواكة ونصف شيكولاتة جناش
مقادير الاسبونش كيك
1.75 كوب دقيق
1.25 كوب سكر
6بيضة
فانيليا
معلقة صغيرة مبودر كيك شيف
معلقة كبيرة محسن جيل
ربع كوب ماء 50م
ذرة ملح
للتزيين
كريم شانتة
فواكة استعملت خوخ كمبوت وفراولة
مقادير الجناش
كوب كريمة لبانى فرش 200جم
كوب شيكولاتة خام مقطعة 200جم
2معلقة سكر بودرة
الطريقة
نضرب البيض بالسكروالفانيليا والمحسن حتى يبيض القوام ويتضاعف الحجم لمدة 5دقائق
نضيف خليط المكونات الجافة (الدقيق والمبودر كيك شيف وذرة ملح) بالمعلقة واحدة واحدة لنحافظ على قوام البيض ونضيف الماء معه بالتناوب
ونصب الخليط بصينية مبطنه بالسمن والدقيق وورق الذبدة من القاع فقط ويبطن بالسمن والدقيق ايضا حتى لو الصينية تيفال
وتدخل الفرن المشغل مسبقا من بداية العمل على درجة180درجة في الرف الوسط ومنفتحش عليها لمدة 30دقيقة ثم نختبرها
نترك الكيك يبرد تماما على رف سلك مفرغ ثم نقسمها اتنين او تلاتة حسب الرغبة وتسقى بالقطر او شراب الكمبوت والكريم شانتية وقطع الفاكهة ثم نجلس من الجناب وفوق بالكريم شانتية
نضيف شيكولاتة سايحة على جزء من الكريم شانتية ونقسم به التورتة نصفين ومن الجناب
نجهز شرائط من ورق الترامسفير ونضع عليها شيكولاتة سايحة على حمام مائى بدون اضافة اى شئ عليها ونلف حول التورتة حتى الانتهاء من تزيين التورتة نشيل الشرائط وتظل الشيكولاتة حول التورتة
نحضر الشيكولاتة الجناش
نغلى الكريمة ونطفى ونضيف الشيكولاتة ونقلب حتى تسيح ونضيف السكر ونقلب ونتركها تبرد
نصب الشيكولاتة الجناش في نصف التورتة المحدد بكريم شانتية بالشيكولاتة
نصف الفواكة الخوخ والفراولة الانصاف في النصف الاخر
وتوضع بالثلاجة او الفريزر اذا مستعجلة
وتقدم بالف هنا
اذا عجبتكم لا تنسونا من دعواتكم
إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن نصائح لك و لعائلتك
Put the internet to work for you.
0 تعليقات:
إرسال تعليق