السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
هذه الكيكة تسمى ( قدرة قادر ) لأنها فعلا غريبة وعجيبة جدا
لأننا نضع طبقات الكيك … والكريم كراميل على بعض
وعند خروجها من الفرن
نجد الطبقات فصلت .. الكيك لوحده .. والكريم لوحده
هذه صورة ليها بعد خروجها من الفرن… وتماسكها فى الثلاجة أربع ساعات وقلبها على الوجه الأخر
كل طبقة لوحدها
ندخل على الطريقة
مقادير الكراميل
كوب سكر + نصف كوب ماء .. يرفع على النار حتى يصير كراميل ويصب فى الصينية
( الطبقة الأولى )
مقادير الكيك
3 بيضات + فانيليا+ كوب سكر + كوب لبن + كوب الا ربع زيت ذرة + 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر + كوبين الا ربع دقيق… أو ال 2 كوب كاملين على حسب كوبك + قليل من الكاكاو
الطريقة
يضرب البيض جيدا حتى يهش مع الفانيليا ونضيف السكر ويضرب ثم الزيت ثم اللبن ثم الكاكاو
ويضاف الدقيق على دفعات مع اضافة البيكنج بودر
ويصب على الكراميل
(الطبقة الثانية)
مقادير الكريم كراميل
2 كوب لبن دافئ محلى
ونضرب 3 بيضات مع فانيليا جيدا ونخلطهم باللبن
ويصب على طبقة الكيك
(الطبقة الثالثة)
ننظر فى الصورة سنجد جميع المكونات امتزجت ببعض بعد صب الكريم كراميل على الكيك
لاداعى للقلق
بقدرة قادر هتفصل لوحدها فى الفرن
تخبز فى الفرن حوالى ساعة الا ربع
أو على حسب فرنك…..على حمام مائى
(أى توضع فى صينية بها ماء اكبر منها)
انظر للصورة
بعد خروجها من الفرن تترك لتهدأ ثم تدخل الثلاجة أربع ساعات
وتقلب على سيرفيس على الوجه الأخر
الكراميل لما بينزل على الكيك ( روعة )
وبألف هنا
إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن نصائح لك و لعائلتك
Put the internet to work for you.
0 تعليقات:
إرسال تعليق