الثلاثاء، 22 يوليو 2014

البرازء طريقة سهلة وشهية

السلام عليكم ورحمة الله
كل سنة وانتو طيبين
المكونات:
2 كوب دقيق
كوب سمنة سايحة
بيضة كبيرة
كوب الا ربع سكر بودرة
نصف ملعقة صغيرة فانيليا سايلة وممكن استبدالها بماء زهر
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة محلب مطحون(والمحلب بذور نبات شجرى بيعطى للحلويات والمعمول نكهة خاصة وبيتباع عند العطار)
بيضة مخفوقة وفانيليا لدهان الوجه
سمسم محمص
الطريقة:
فى اناء هنحط السكر البودرة والبيضة والمحلب المطحون
117 البرازء طريقة سهلة وشهية
ونضربهم بالمضرب السلك
217 البرازء طريقة سهلة وشهية
ونضيفلهم السمنة السايحة ونضربهم تانى بالمضرب السلك (الويسك) لغاية مايمتزجوا
317 البرازء طريقة سهلة وشهية
ونضيفلهم الدقيق المنخول والبيكنج بودر
417 البرازء طريقة سهلة وشهية
ونقلب المكونات بمعلقة او بايدينا لغاية ماتتكون عندنا عجينة والبرازق المفروض متتعجنش كتير عشان كده بنقلب بالمضرب السلك مش المضرب الكهربائى
وفيه ناس مش بيضيفوا بيض للمكونات بس انا سألت شيف حلويات سورى قال ان البرازق لازم يتحطلها بيض
518 البرازء طريقة سهلة وشهية
هنبدأ نشكل العجينة
ففكرت انى اخد جزء من العجينة واضغط عليها بظهر الكوباية عشان اسهل على نفسى الموضوع
617 البرازء طريقة سهلة وشهية
واضغط عليها بايدى عشان ارفعها لأنها كل ماكانت رفيعة بقت احلى
717 البرازء طريقة سهلة وشهية
ونقطعها بقطاعة الدايرة
815 البرازء طريقة سهلة وشهية
ونشيل الزيادات عشان الاشكال تبقى منتظمة
916 البرازء طريقة سهلة وشهية
وندهن وشها بالبيض والفانيليا ونحط على وشها السمسم المحمص
1015 البرازء طريقة سهلة وشهية
وفيه ناس بتحط فى ظهر البرازق فستق ده اساسى فى الشام اللى هى بلد البرازق
هنخبزها فى فرن حرارته هادية ونطلعها لما وشها يحمر وهى مش بتاخد وقت طويل فى الفرن
وده شكلها بعد ماطلعت من الفرن
1114 البرازء طريقة سهلة وشهية
1213 البرازء طريقة سهلة وشهية
1313 البرازء طريقة سهلة وشهية
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم


إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن نصائح لك و لعائلتك

IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe

أظهرواْ إعجابكم بالموضوع:


شاركونا بآرائكم و ملاحظاتكم وأسئلتكم:


شاركواْ الموضوع على:

0 تعليقات:

إرسال تعليق

قناة جمالك جمال

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More